DXRacer – Nová dimenze

16.09.2022 Vendula Výstrková, DiS

Herní židle jsou nedílnou součástí herního světa. Snoubí se v nich atraktivní kombinace designu, pohodlí a odolnosti. Jelikož v nich hráči tráví dlouhé hodiny, jsou na ně také kladeny vysoké nároky. Nejlepší herní židle jsou konstruovány přímo na míru dlouhodobému sezení. Splňují požadavky na komfort, ergonomii i kvalitní provedení. A samozřejmě u toho musí dobře vypadat. Neslouží přitom jen profesionálům v unikátním prostředí eSportu. Jejich variabilita a atraktivita je tak vysoká, že se s nimi už běžně setkáme v domácím prostředí, nebo v kancelářích v jejich více konzervativních podobách.

DXRacer je světoznámá značka, kterou zdánlivě není třeba představovat. Pojďme si však říct více o tomto fenoménu, který je dnes už nejen zavedeným pojmem, ale hlavně základním stavebním kamenem celého herního sezení.

                                         

Historie a současnost

Nejdříve byl člověk a hra. Do této dimenze pak vstoupil DXRacer – originální značka, která sepsala dějiny.

Společnost zahájila činnost v roce 2001 se sídlem v americkém Michiganu jako prvotřídní výrobce luxusních závodních sedadel. V inovativních myslích tamějších vývojářů se pak zrodila jedinečná myšlenka. Následovaly roky investic do výzkumu a vývoje konceptu, z něhož v roce 2006 vznikla první podoba herní židle, jak ji známe dnes. Společnost tak představila zcela novou kategorii v oblasti sezení, která pokořila zažité stereotypy a povznesla ji do nevídané úrovně. DXRacer je nyní jednou z nejoblíbenějších značek herních židlí po celém světě a my jsme velmi hrdí, že jsme ji jako jediní výhradní autorizovaní prodejci přivedli do ČR.

Pokud jde o věrnou klasiku, tak model Formula OH/FD01/NR je spolehlivým reprezentantem značky. Jeho červeno-černý design neustále přitahuje zájem profesionálů, ale také ostatních duší, které pořád okouzluje nadčasový vzhled a jinakost, jakou se může pochlubit málokterá židle.

 

Diverzita

Značka DXRacer je ikona. Je tak unikátní a známá, že se právoplatně stala jednou z charakteristik herního světa. Její cíle tím však zdaleka nekončí. DXRacer se zaměřuje na rozmanitost a globální rozsah. Jde neustále ruku v ruce s aktuálními trendy. Míří nejen do všech zemí světa, ale i k pestré paletě uživatelů, protože meze jsou zde minimální. Dokáže tak vyhovět velké škále požadavků díky mnoha řadám sérií a designů.

 

Stojí za to?

Jednoduše ano. I když jsou velkou cílovou skupinou hráči, židle DXRacer najdou využití u každého, kdo má nároky na delší sezení, nebo specifický vzhled a velikost. DXRacer je velmi přizpůsobivý. Nabízí mnoho sérií, které se liší typově a velikostně, takže umožňuje výběr doslova pro jakýkoliv typ postavy.

Kvalitní zpracování a prvotřídní materiály jsou samozřejmostí, stejně jako nadčasový design, který jde neustále kupředu. Vnitřní konstrukce herních židlí DXRacer jsou ze silných ocelových rámů, jejich opěradla a sedadla jsou vyplněná hustou injektovanou pěnou a potažená kvalitní látkou či PU kůží. Nechybí polohovací funkce opěradel se sklonem až do 150º, houpací mechanismus, designová kolečka, stavitelné područky i záhlavní a bederní polštářky. Největší série, jako je např. Tank, mají díky zátěžovému mechanismu nosnost až do 200 kg. Tohle vše zaručuje ergonomii, která si klade za cíl co nejvíce usnadnit uživateli průběh dlouhodobého sezení a také snížit riziko zatuhnutí svalů a páteře. Pohodlí je důležité pro zdraví, ale i pro příjemný zážitek při hraní. Je také jedním z důležitých faktorů úspěšnosti při soutěžích.

 

Spolupráce

Jelikož jsou herní židle DXRacer jedny z nejoblíbenějších mezi profesionálními hráči a v celém širokém odvětví herního eSportu, navázali jsme v průběhu let spolupráci s profesionálními týmy a organizacemi, jako jsou např. Playzone, Lancraft, Y-Vents, Skillzone, Grunex, TopGaming, eSuba, Indian, Hitpoint a další. Stejně tak s mnoha influencery, kdy jsme spolupracovali nebo spolupracujeme např. s Herdyn, CzechCloud, Mačka Jackie, FattyPillow, PetanGames, Vetus, Bufik666, Batmanova, Klarisa, Cheryl DeLarge, MenT, GoGomanTV, PedrosGame, Itsterez, HouseBox a další.

Účastnili jsme se mnoha eventů a lig – Mistrovství ČR v PC hrách, Mistrovství ČR v mobilních hrách, Majstrovstvá Slovenska v PC hrách, FOR GAMES, UTUBERING, Prima Cool Liga, Hitpoint Masters, Redbull Ultimátní Hráč, Animefest, ComicCon, výstava GameOn, Youfest, Lobby, 4Camps,  a spousty dalších menších eventů.

Naše herní židle je také možné vidět v pořadu Re-Play.

 

Nová dimenze

Jedny z nejočekávanějších novinek roku 2022 jsou modely Tank, King, Craft a Player. Můžeme bez pochyb říct, že právě klasické série Tank a King se svým vzhledem nyní posunuly do úplně nové dimenze. Právoplatně tak potvrdily nadčasovost značky, její vysokou kvalitu a styl. Série Player se úspěšně přiřadila k dynamickému hernímu designu, zatímco série Craft přináší pestrost a hravost.


KING

Dynamika. Oproti původnímu modelu je nynější série King vylepšená o nový vzhled i vyšší úroveň pohodlí. Sedák a opěradlo jsou navrženy o 15 % větší a poskytují tak vyšší uživatelskou variabilitu, odolnost a komfort.
 

TANK

Stabilita. Stejně jako King, tak i série Tank prošla výraznou designovou proměnou. Série Tank je unikátní již sama o sobě. Její bytelnost, obrovská nosnost a velikost ji zařazují do kategorie největších herních židlí na světě.


CRAFT

Umění. Úžasně hravé, kreativní a potěšující pro oko – to jsou herní židle v nové pestrobarevné sérii Craft, na nichž je radost sedět. Jejich design je opakem konzervativnosti. Tyhle židle se přímo nabízí pro kreativní duše, pro studenty, ale i pro kohokoliv, kdo si chce zpříjemnit sezení na těchto originálních kouscích.


PLAYER

Hra. Velmi atraktivní série s originálním designem s geometrickými liniemi v mnoha barevných kombinacích. Jedná se o jednu z nejoblíbenějších, herních židlí, hojně doporučovanou mnoha slavnými hráči eSportu.

zoom image
V porovnávači máte   produkt Zobrazit
Smazat vše